Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Welsum

Met een opstalverzekering in Welsum – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades gericht aan jouw woning door toedoen van o.a. vandalisme, aanrijding en aanvaring, ontploffing, inbraak. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Neem nou een vaste vloer, of denk aan jouw kookplaat. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels onze vergelijker vergelijk je online de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals o.a. ZLM, Allsecur of Interpolis op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Welsum, gemeente Olst-Wijhe, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
(Regio) nummer0570 (+31570)
Bewoners 17886
Postcodes8196
BuurtschappenOlst
Naburige plaatsenverzekering-veessen, opstalverzekering-vaassen, polis-lemelerveld, verzekering-nieuw-heeten, woonhuisverzekering-nieuw-heeten en oene
opstalverzekering-welsum

Online woonhuisverzekering vergelijken in Welsum, mei 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, inbraak, vandalisme, ontploffing. Noemenswaardig: Deze polis regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee verzeker je de losse spullenals sieraden of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Welsum? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Welsum, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Welsum. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, blikseminslag, olie, rook en roet), dan behoren vooral de dekking en de service goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van aanbieders zoals NowGo en Reaal zitten maandelijks tussen €6,25 en €10,75. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: SNS polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (8196) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de relevante woonhuisverzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Welsum? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €9,75 – €10,5. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Welsum? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk) of juist Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Welsum.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Olst-Wijhe afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare maatschappij voor postcode 8196.

Veel gekozen woonverzekeringen in Overijssel in mei 2024

 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Inboedel
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren beide polissen te nemen bij dezelfde partij. In het geval van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere modules die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als inbraak, vandalisme, schade door olie, rook en roet, ontploffing en brand of explosie, vandalisme, inbraak en diefstal, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, bevroren leidingen en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna bekijk je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Let op, een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, overkapping, volière, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.

‘Na negatieve ervaringen nu een prettige verzekering

Familie. Jansen, Welsum (mei 2024)