Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nieuw Heeten

Middels een opstalverzekering in Nieuw Heeten – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van zaken als vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de tegelvloer, en ook het kozijn. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijker vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van populaire maatschappijen als Ditzo, ABN AMRO of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Nieuw Heeten, gemeente Raalte, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
(Regio) nummer0572 (+31572)
Inwoners 36700
Postcodegebieden8112
WijkenRaalte-Kern
Plaatsen in de buurtverzekering-heeten, opstalverzekering-luttenberg, polis-hattemerbroek, verzekering-zwartsluis, woonhuisverzekering-zwartsluis en oosterwolde
opstalverzekering-nieuw-heeten

Woonhuisverzekering vergelijken in Nieuw Heeten, juni 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, vandalisme, blikseminslag, wateroverlast. Niet vergeten: Deze verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de vloerverwarming. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals horren of beschadigingen aan het interieur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Nieuw Heeten? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Nieuw Heeten, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Nieuw Heeten. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan dienen met name de dekking en de service uitstekend te werken. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van aanbieders zoals HEMA of SNS variëren tussen de €8,75 en €13,25. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: HEMA polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (8112) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je treft nu de beschikbare opstalverzekeringen die passen bij jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Nieuw Heeten? De gemiddelde polissen variëren tussen de €8 tot €10. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Nieuw Heeten? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid) en ook Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Nieuw Heeten.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Raalte afsluiten? Check de beste of de meest betaalbare polis voor regio 8112.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in juni 2024

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Univé Opstalverzekering (AR)

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij één aanbieder. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal en blikseminslag, schroeien of smelten, wateroverlast, olie, rook en roet. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Verderop lees je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of ontploffing is vaak inbegrepen. Echter, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een volière, overkapping, tuinhuisje, garage en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

D. van der Linden, Nieuw Heeten (juni 2024)