Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wijnjewoude

Middels een opstalverzekering in Wijnjewoude – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door onder andere diefstal, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, vandalisme. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere jouw kookplaat, en tevens de ramen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via deze website vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke partijen zoals bijv. HEMA, Avéro Achmea of Polis Direct op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Wijnjewoude, gemeente Opsterland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
(Regio) nummer0516 (+31516)
Bewoners 29830
Postcodegebied9240
BuurtschappenGorredijk
Plaatsen in de buurtverzekering-boelenslaan, opstalverzekering-drachtstercompagnie, polis-opeinde, verzekering-wanswert, woonhuisverzekering-wanswert en rottevalle
opstalverzekering-wijnjewoude

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Wijnjewoude, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet, inbraak. Belangrijk: Deze polis sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de meterkast. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items als blender of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Wijnjewoude? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Wijnjewoude, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Wijnjewoude. Wanneer je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door wateroverlast, een omgevallen boom, schroeien of smelten, inbraak en diefstal), dan behoren uiteraard de dekking en de service goed geregeld te zijn. Met behulp van onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van aanbieders zoals OHRA of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €9,75 en €13,5. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Polis Direct dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (9240) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent daarna de beste verzekeraars die voldoen aan jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Wijnjewoude? De modale verzekeringen variëren tussen de €9,5 en €10,75. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Wijnjewoude? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid) en Allsecur Uitgebreid. Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Wijnjewoude.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Opsterland afsluiten? Vind de meest populaire of voordeligste verzekering voor de buurt 9240, 9241.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in juli 2024

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • HEMA Opstalverzekering
 • HEMA Woonverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te nemen bij eenzelfde assuradeur. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, brand, wateroverlast of wateroverlast, schroeien of smelten, vandalisme, olie, rook en roet. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of bevroren leidingen, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hierna ontdek je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. blikseminslag of brand zit doorgaans in de verzekering. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je volière, overkapping, tuinhuisje, schuur en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuurtjes. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

‘Een polis afgestemd op mijn situatie

Q. Visser, Wijnjewoude (juli 2024)