Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Valkenburg aan de Geul

Via de opstalverzekering in Valkenburg aan de Geul – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met o.a. brand, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is het dak, of bijvoorbeeld het toilet. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. Europeesche, ASR Verzekeringen of Nederlanden van Nu op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Valkenburg aan de Geul, gemeente Valkenburg aan de Geul, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
(Net) nummer043 (+3143)
Aantal inwoners 16518
Postcodes6341
BuurtschappenValkenburg
Naburige plaatsenverzekering-Vaals, opstalverzekering-Utrecht, polis-Simpelveld, verzekeringspakket-Ridderkerk, Uithoorn en woonhuisverzekering-Uitgeest
opstalverzekering-valkenburg-aan-de-geul

Woonhuisverzekering vergelijken in Valkenburg aan de Geul, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand. Goed om te weten: Deze module is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de keuken. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als foto/filmcamera of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Valkenburg aan de Geul? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Valkenburg aan de Geul, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Valkenburg aan de Geul. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door vandalisme, schroeien of smelten, olie, rook en roet, een omgevallen boom), dan horen zeker de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Middels onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van assuradeurs als OHRA of Centraal Beheer variëren tussen de €5 en €13,25. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: DAK opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (6341) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: soort woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je treft in de volgende stap de relevante polissen die matchen met jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Valkenburg aan de Geul? De gemiddelde polissen liggen tussen de €5,25 – €11,75. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Valkenburg aan de Geul? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn SNS Inboedelverzekering of Allianz Woonhuisverzekering (EUG). Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Valkenburg aan de Geul.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Valkenburg aan de Geul afsluiten? Vind de meest populaire of goedkoopste verzekering voor postcodegebied 6341, 6342.

Bekijk deze woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • InShared Opstalverzekering
 • Allsecur Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren beide polissen te nemen bij de identieke partij. Bij constatering van schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer vergoedingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn diefstal, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, inbraak en een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, blikseminslag, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Verderop ontdek je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Echter, een bal die door een raam gaat valt niet onder de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n volière, schuur, garage, tuinhuisje en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. het zwembad. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.

‘Mijn spullen met een gerust hart achterlaten

S. van der Heijden, Valkenburg aan de Geul (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente