Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Simpelveld

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Simpelveld – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als wateroverlast, schade door olie, rook en roet, diefstal, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is een badkamer, en tevens de hal. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij eenvoudig een aantal opstalverzekeringen van populaire partijen zoals EAG Assuradeuren, BLG wonen of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Simpelveld, gemeente Simpelveld, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
(Regio) nummer045 (+3145)
Inwoners 10741
Postcodegebied6369
BuurtschappenSimpelveld
Plaatsen in de omgevingverzekering-Schouwen-Duiveland, opstalverzekering-Schiedam, polis-Ridderkerk, verzekeringspakket-Noordwijk, Schagen en woonhuisverzekering-s-Hertogenbosch
opstalverzekering-simpelveld

Online woonhuisverzekering vergelijken in Simpelveld, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Deze module verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de gevel. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals DVD-speler of schade aan computers). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Simpelveld? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Simpelveld, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Simpelveld. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door vandalisme, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren met name de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Met behulp van onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van partijen zoals ING en De Goudse liggen tussen de €5 en €14,75. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: BLG wonen opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (6369) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet daarna de beste woonhuisverzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Simpelveld? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €9,25 tot €11. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Simpelveld? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Simpelveld.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Simpelveld afsluiten? Check de beste of de meest betaalbare maatschappij voor postcode 6369.

Actuele woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. Bij schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer vergoedingen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als vandalisme, blikseminslag, ontploffing, wateroverlast en olie, rook en roet, blikseminslag, wateroverlast, inbraak en diefstal. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, roekeloosheid en opzet of grondwater in de woning, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop bekijk je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit zit vaak niet in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, overkapping, schuur, volière en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Simpelveld, Bocholtz.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

O. van der Velden, Simpelveld (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente