Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ridderkerk

Door middel van een opstalverzekering in Ridderkerk – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning door toedoen van aspecten als aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, brand. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is de zonnepanelen , en tevens dakpannen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals HEMA, Bovag of Independer op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Ridderkerk, gemeente Ridderkerk, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Regionummer0180 (+31180)
Aantal inwoners 45097
Postcodegebied2980
WijkenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Rhenen, opstalverzekering-Peel en Maas, polis-Opmeer, verzekeringspakket-Nissewaard, Renkum en woonhuisverzekering-Reimerswaal
opstalverzekering-ridderkerk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Ridderkerk, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, brand, blikseminslag, wateroverlast. Noemenswaardig: Dit type verzekering verzekert alleen schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Bijvoorbeeld een badkamer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als schuurtje of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Ridderkerk? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Ridderkerk, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Ridderkerk. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (onder andere wateroverlast, inbraak en diefstal, vandalisme, een omgevallen boom), dan behoren natuurlijk de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van bedrijven zoals Interpolis en Centraal Beheer schommelen tussen €6 – €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Europeesche polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (2980) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: soort huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent vervolgens de actuele verzekeraars die passen bij de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Ridderkerk? De doorsnee polissen variëren tussen de €7,25 – €14,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Ridderkerk? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet en Reaal Opstal (adviseur). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Ridderkerk.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Ridderkerk afsluiten? Vind de beste of goedkoopste polis voor regio 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in juli 2024

 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij de identieke verzekeraar. Bij constatering van schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn storm (vanaf windkracht 7), diefstal, aanrijding en aanvaring, wateroverlast of brand of explosie, een omgevallen boom, olie, rook en roet, schroeien of smelten. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna lees je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, overkapping, volière, schuur en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bestratingen. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland.

‘Professioneel, snel en rechtvaardig

X. van Leeuwen, Ridderkerk (juli 2024)