Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Peel en Maas

Middels een opstalverzekering in Peel en Maas (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door aspecten als vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de schutting, of bijvoorbeeld een houten vloer. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire maatschappijen zoals bijv. HEMA, Bruns ten Brink of OHRA op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Peel en Maas, gemeente Peel en Maas, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Regionummer077 (+3177)
Inwoners 43316
Postcodegebied5980
WijkenGrashoek-Koningslust
Plaatsen nabijverzekering-Papendrecht, opstalverzekering-Olst-Wijhe, polis-Montfoort, verzekeringspakket-Losser, Oude IJsselstreek en woonhuisverzekering-Oud-Beijerland
opstalverzekering-peel-en-maas

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Peel en Maas, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand, wateroverlast. Noemenswaardig: Deze polis verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als een badkamer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als tegelvloer of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Peel en Maas? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Peel en Maas, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Peel en Maas. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere schroeien of smelten, blikseminslag, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als OHRA en/of Centraal Beheer zitten maandelijks tussen €8 – €10,25. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ANWB opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (5980) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt daarna de actuele woonhuisverzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Peel en Maas? De gemiddelde polissen zitten maandelijks tussen €5,25 tot €10. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Peel en Maas? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk) en ook Klaverblad Verzekeringspakket Budget. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Peel en Maas.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Peel en Maas afsluiten? Bekijk de meest populaire of laagst geprijsde polis voor postcodegebied 5980, 5981, 5988, 5991.

Actuele woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde aanbieder. Bij constatering van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan ontploffing, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, blikseminslag of blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, een omgevallen boom. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, slecht onderhoud of ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als inbraak of storm wordt meestal gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw schuur, volière, garage, overkapping en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan planten. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

J. van der Velde, Peel en Maas (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente