Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Rhenen

Via de opstalverzekering in Rhenen (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schade aan jouw woning als gevolg van bijvoorbeeldwateroverlast, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou vaste muren, of bijvoorbeeld de heg. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van professionele verzekeraars zoals bijv. HEMA, Centraal Beheer of Lancyr op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Rhenen, gemeente Rhenen, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Regionummer0317 (+31317)
Inwoners 19400
Postcodegebied3910
WijkenRhenen
Naburige plaatsenverzekering-Rheden, opstalverzekering-Reimerswaal, polis-Neder-Betuwe, verzekeringspakket-Leiderdorp, Reimerswaal en woonhuisverzekering-Raalte
opstalverzekering-rhenen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Rhenen, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door schade door olie, rook en roet, ontploffing, diefstal, brand. Let op: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan geplante bomen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals frituurpan of schade aan meubels). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Rhenen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Rhenen, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Rhenen. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan inbraak en diefstal, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast), dan dienen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies assuradeurs zoals Klaverblad of De Goudse liggen tussen de €9 – €11. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Turien en Co dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (3910) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je ziet nu de verkrijgbare opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Rhenen? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €9,25 en €14,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Rhenen? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid of juist Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Rhenen.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Rhenen afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor regio 3910, 3911, 3912.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • ZLM Gezinspakket
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • InShared Inboedelverzekering
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Generali Woonpakket
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is allebei deze producten aan te vragen bij de identieke assuradeur. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal modules die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan inbraak, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, diefstal en schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder bekijk je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. inbraak of storm is vaak inbegrepen. Alleen, een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, volière, garage, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuttingen. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

L. de Groot, Rhenen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente