Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Rheden

Met een opstalverzekering in Rheden – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades aangaande een huis wat te maken heeft met situaties als blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, brand. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de vaatwasser, of bijvoorbeeld de gevel. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van betrouwbare bedrijven als Univé, Aegon of Interpolis op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Rheden, gemeente Rheden, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Regionummer026 (+3126)
Inwoners 43824
Postcodes6990
BuurtenDieren
Plaatsen nabijverzekering-Reusel-De Mierden, opstalverzekering-Raalte, polis-Oude IJsselstreek, verzekeringspakket-Oegstgeest, Raalte en woonhuisverzekering-Putten
opstalverzekering-rheden

Woonhuisverzekering vergelijken in Rheden, februari 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, aanrijding en aanvaring, diefstal, brand. Goed om te weten: Deze verzekering is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan vaste muren. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als spiegel of een defecte laptop). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Rheden? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Rheden, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Rheden. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, olie, rook en roet), dan behoren in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als Delta Lloyd en Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €6,75 en €10,25. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Turien en Co pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (6990) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de relevante verzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Rheden? De “normale” polissen schommelen tussen €6,5 – €10. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Rheden? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals De Nederlanden van Nu Woonverzekering en Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Rheden.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Rheden afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of gewoon een goedkope verzekeraar voor omgeving 6990, 6991.

Actuele woonverzekeringen in Gelderland in februari 2024

 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij dezelfde aanbieder. Bij schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal modules die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn blikseminslag, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast en vandalisme, brand of explosie, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Verderop bekijk je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een flinke storm of inbraak wordt meestal gedekt. Toch, een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De schuur, volière, overkapping, garage en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan overkappingen. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Dieren, Rheden, Velp.

‘Altijd een met een gerust gevoel slapen

U. van Wijk, Rheden (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente