Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Spannum

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Spannum – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van situaties als aanrijding en aanvaring, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat, en tevens een vaste vloer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijktool vergelijk jij online alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs zoals SNS, Bovag of REAAL Verzekeringen op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Spannum, gemeente Waadhoeke, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regionummer0517 (+31517)
Bewoners 10525
Postcodes8843
BuurtschappenWest
Plaatsen in de regioverzekering-wjelsryp, opstalverzekering-baard, polis-winsum, verzekering-boer, woonhuisverzekering-boer en leons
opstalverzekering-spannum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Spannum, februari 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door wateroverlast, inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de gevel. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals naaimachine of een gestolen computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Spannum? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Spannum, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Spannum. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan vandalisme, wateroverlast, blikseminslag, brand of explosie), dan horen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Geholpen door de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van assuradeurs als ING en Unigarant zitten maandelijks tussen €9,5 tot €13. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Ditzo opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (8843) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft daarna de beschikbare verzekeraars die voldoen aan jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Spannum? De gemiddelde premies schommelen tussen €5,75 – €12,75. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Spannum? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk en ook Ditzo Woonverzekering (Allrisk). Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Spannum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Waadhoeke afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of voordeligste maatschappij voor de buurt 8843.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in februari 2024

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allsecur Compleet
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Univé Woonpakket (EUG)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij dezelfde assuradeur. Bij schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer verzekeringen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag, inbraak of een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, een omgevallen boom, wateroverlast. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, overstromingen, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand bekijk je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als inbraak of storm wordt meestal gedekt. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, volière, overkapping, garage en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.

‘Mijn verzekering had ik binnen 10 minuten afgesloten

Q. Boer, Spannum (februari 2024)