Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waadhoeke

Via de opstalverzekering in Waadhoeke – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan o.a. storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld een vaste vloer, of denk aan dakpannen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van deze website vergelijk jij snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals o.a. EAG Assuradeuren, Turien en Co of Klaverblad op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Waadhoeke, gemeente Waadhoeke, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
(Regio) nummer0517 (+31517)
Bewoners 10525
Postcodegebieden8814
BuurtenWest
Plaatsen in de regioverzekering-Vught, opstalverzekering-Vianen, polis-Súdwest-Fryslân, verzekeringspakket-Rucphen, Vlissingen en woonhuisverzekering-Vlieland
opstalverzekering-waadhoeke

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Waadhoeke, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, schade door olie, rook en roet, blikseminslag. Niet vergeten: Deze verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de kozijnen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als tosti-ijzer of kapotte meubels). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Waadhoeke? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Waadhoeke, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Waadhoeke. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een omgevallen boom, brand of explosie, schroeien of smelten, blikseminslag), dan dienen vooral de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van partijen zoals Europeesche en/of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €7 – €13,75. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Turien en Co dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (8814) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: beschrijving woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft nu de beste verzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Waadhoeke? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,5 tot €12,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Waadhoeke? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Bovag Inboedelverzekering (Allrisk) en/of ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Waadhoeke.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Waadhoeke afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor de buurt 8814.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Univé Woonpakket (EUG)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Allsecur Uitgebreid
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • HEMA Woonverzekering
 • Aegon Inboedel Allrisk

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij de identieke verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal dekkingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme of blikseminslag, wateroverlast, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand ontdek je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw volière, overkapping, garage, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. De meeste verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.

‘De vergelijker is prettig in gebruik

R. Hermans, Waadhoeke (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente