Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Rucphen

Door middel van een opstalverzekering in Rucphen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning door toedoen van zaken als brand, blikseminslag, wateroverlast, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere het kozijn, of bijvoorbeeld de vaatwasser. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met ons vergelijkscript vergelijk jij moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders zoals bijv. Univé, Centraal Beheer of Interpolis op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Rucphen, gemeente Rucphen, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Netnummer0165 (+31165)
Aantal inwoners 22276
Postcodegebied4715
WijkenRucphen
Plaatsen nabijverzekering-Rozendaal, opstalverzekering-Roerdalen, polis-Ommen, verzekeringspakket-Noordenveld, Roerdalen en woonhuisverzekering-Rijswijk
opstalverzekering-rucphen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Rucphen, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door inbraak, blikseminslag, ontploffing, schade door olie, rook en roet. Goed om te weten: Dit type verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als een vaste vloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als blender of gebroken servies). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Rucphen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Rucphen, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Rucphen. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als vandalisme, wateroverlast, olie, rook en roet, een omgevallen boom), dan behoren met name de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van partijen zoals Independer en/of Centraal Beheer variëren tussen de €7,5 en €11,5. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Generali april 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (4715) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: soort huis, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de verkrijgbare verzekeraars die voldoen aan jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Rucphen? De gemiddelde premies variëren tussen de €7,25 tot €12,25. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Rucphen? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis en ook HEMA Woonverzekering. Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Rucphen.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Rucphen afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor omgeving 4715.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

 • Allsecur Compleet
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Gezinspakket
 • Univé Woonpakket (AR)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te nemen bij dezelfde aanbieder. Wanneer we spreken van schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan inbraak, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast of inbraak en diefstal, schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, aardbevingen, slecht onderhoud of grondwater in de woning, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder bekijk je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. storm of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De tuinhuisje, volière, garage, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

U. Blom, Rucphen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente