Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hitzum

Aan de hand van een opstalverzekering in Hitzum – alias woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis als gevolg van bijvoorbeeldbrand, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de schutting, of bijvoorbeeld de schoorsteen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij online een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven zoals o.a. Europeesche, Bovag of Nationale Nederlanden op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Hitzum, gemeente Waadhoeke, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regionummer0517 (+31517)
Inwoners 10525
Postcodegebied8805
WijkenWest
Plaatsen in de buurtverzekering-tzum, opstalverzekering-wolsum, polis-nijland, verzekering-gaast, woonhuisverzekering-gaast en folsgare
opstalverzekering-hitzum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Hitzum, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Goed om te weten: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de riolering. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals e-reader of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Hitzum? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Hitzum, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Hitzum. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere inbraak en diefstal, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan dienen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice in orde te zijn. Met behulp van onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies partijen zoals InShared en Univé schommelen tussen €9 en €11,5. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Unigarant polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (8805) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt nu de beschikbare polissen die rijmen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Hitzum? De gemiddelde polissen liggen tussen de €7 – €11,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Hitzum? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid) en/of ANWB Opstalverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Hitzum.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Waadhoeke afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of laagst geprijsde maatschappij voor omgeving 8805.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • ZLM Inboedel
 • Lancyr Woonverzekering
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • HEMA Woonverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij de identieke partij. Bij schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan blikseminslag, diefstal, vandalisme, aanrijding en aanvaring of een omgevallen boom, vandalisme, inbraak en diefstal, olie, rook en roet. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna ontdek je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Maar, een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n schuur, overkapping, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige partijen werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.

‘Alles losse verzekering samengevoegd in 1 pakket

Q. de Boer, Hitzum (april 2024)