Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Schagen

Door middel van een opstalverzekering in Schagen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door situaties als vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is de oven, of bijvoorbeeld de waterafvoer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders als SNS, Turien en Co of InShared op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Schagen, gemeente Schagen, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Regionummer0224 (+31224)
Bewoners 46159
Postcodegebieden1740
WijkenWijk
Naburige plaatsenverzekering-s-Hertogenbosch, opstalverzekering-Pekela, polis-Oosterhout, verzekeringspakket-Laarbeek, Roosendaal en woonhuisverzekering-Roermond
opstalverzekering-schagen

Woonhuisverzekering vergelijken in Schagen, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, diefstal, vandalisme, wateroverlast. Noemenswaardig: Dit type verzekering verzekert alleen schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals een houten vloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afals spelcomputer + spellen of schade aan meubels). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Schagen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Schagen, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Schagen. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere een omgevallen boom, brand of explosie, schroeien of smelten, vandalisme), dan horen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Dankzij ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeraars zoals Independer en Allianz liggen tussen de €9,25 tot €13. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Nationale Nederlanden afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (1740) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je ziet hierna de actuele polissen op basis van de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Schagen? De gemiddelde polissen schommelen tussen €7,25 tot €14,5. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Schagen? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Univé Woonpakket (EUG) en ook FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Schagen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Schagen afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of laagst geprijsde verzekering voor omgeving 1740, 1741, 1742.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in april 2024

 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Univé Woonpakket (AR)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen af te sluiten bij 1 partij. Bij schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme of schroeien of smelten, olie, rook en roet, wateroverlast, een omgevallen boom. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De tuinhuisje, schuur, overkapping, garage en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.

‘Een onbezorgd gevoel

X. Smeets, Schagen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente