Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Pekela

Aan de hand van een opstalverzekering in Pekela – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades gericht aan jouw woning als gevolg van zaken als inbraak, wateroverlast, vandalisme, diefstal. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de isolatie, en tevens de zonnepanelen . Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire aanbieders zoals bijv. Univé, ASR Verzekeringen of Reaal op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Pekela, gemeente Pekela, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeentePekela
(Regio) nummer0597 (+31597)
Bewoners 12641
Postcodes9665
BuurtenWijk
Plaatsen nabijverzekering-Peel en Maas, opstalverzekering-Opmeer, polis-Middelburg, verzekeringspakket-Landgraaf, Ouder-Amstel en woonhuisverzekering-Oude IJsselstreek
opstalverzekering-pekela

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Pekela, juni 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door inbraak, ontploffing, aanrijding en aanvaring, diefstal. Goed om te weten: Deze polis verzekert alleen schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de bijkeuken. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als boeken of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Pekela? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Pekela, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Pekela. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door wateroverlast, een omgevallen boom, blikseminslag, inbraak en diefstal), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Middels de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijsstelling van bedrijven zoals ING of Aegon schommelen tussen €5,75 en €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Generali polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, regio (9665) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je treft hierna de actuele verzekeraars die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Pekela? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €5,5 tot €10,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Pekela? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet en Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid. Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Pekela.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Pekela afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of goedkoopste verzekeraar voor omgeving 9665.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in juni 2024

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Generali Woonpakket
 • FBTO Woonpakket
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij één partij. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan ontploffing, inbraak, brand, diefstal en vandalisme, inbraak en diefstal, wateroverlast, blikseminslag. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, slecht onderhoud of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, volière, tuinhuisje, overkapping en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Wijk 01.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

L. van der Meulen, Pekela (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente