Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Meppel

Aan de hand van een opstalverzekering in Meppel – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldvandalisme, brand, inbraak, aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de gang, of denk aan de schoorsteen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare partijen zoals o.a. Generali, Bruns ten Brink of London Verzekeringen op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Meppel, gemeente Meppel, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
(Regio) nummer0522 (+31522)
Bewoners 32794
Postcodes7940
BuurtenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Meierijstad, opstalverzekering-Hof van Twente, polis-De Fryske Marren, verzekeringspakket-Baarle-Nassau, Maastricht en woonhuisverzekering-Maassluis
opstalverzekering-meppel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Meppel, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze polis regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de keuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afals bed/matras of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Meppel? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Meppel, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Meppel. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door blikseminslag, een omgevallen boom, wateroverlast, vandalisme), dan horen zeker de service en uitkeringen direct op gang te komen. Via onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van verzekeringsmaatschappijen zoals Interpolis of Centraal Beheer variëren tussen de €9,5 en €14,75. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: BLG wonen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (7940) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt nu de beste verzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Meppel? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €5 tot €12,25. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Meppel? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid) of Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Meppel.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Meppel afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of goedkoopste verzekeraar voor omgeving 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in april 2024

 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • ZLM Gezinspakket

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen te regelen bij 1 aanbieder. Bij constatering van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan inbraak, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, aanrijding en aanvaring en inbraak en diefstal, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, overstromingen of grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder lees je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De schuur, overkapping, volière, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.

‘Ongelooflijk hoe makkelijk dat online gaat

Y. de Haan, Meppel (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente