Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Maastricht

Via de opstalverzekering in Maastricht (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als diefstal, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou een vaste vloer, maar ook de ramen. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van erkende maatschappijen zoals o.a. EAG Assuradeuren, ANWB of Polis Direct op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Maastricht, gemeente Maastricht, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Regionummer043 (+3143)
Aantal inwoners 122533
Postcodes6200
WijkenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Maassluis, opstalverzekering-Losser, polis-Krimpenerwaard, verzekeringspakket-Heemstede, Loppersum en woonhuisverzekering-Lopik
opstalverzekering-maastricht

Online woonhuisverzekering vergelijken in Maastricht, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door diefstal, aanrijding en aanvaring, ontploffing, inbraak. Noemenswaardig: Deze dekking verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere het dak. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals computer of schade aan computers). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Maastricht? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Maastricht, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Maastricht. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (denk aan inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een omgevallen boom, vandalisme), dan dienen uiteraard de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Middels onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen als Generali en ABN AMRO liggen tussen de €8,5 – €13. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Zelf polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (6200) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft nu de relevante opstalverzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Maastricht? De modale polissen schommelen tussen €6 en €13. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Maastricht? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als Turien & Co Inboedelverzekering Premium en/of ASR Woonhuisverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Maastricht.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Maastricht afsluiten? Vind de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor de buurt 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229.

Veel gekozen woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • ZLM Opstalverzekering
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • ZLM Inboedel
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde partij. Bij schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld ontploffing, brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring of olie, rook en roet, inbraak en diefstal, wateroverlast, brand of explosie. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Verderop tref je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n overkapping, tuinhuisje, volière, schuur en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost.

‘Prettig, alle verzekeraars in een overzicht

T. de Boer, Maastricht (maart 2023)