Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Schiedam

Via de opstalverzekering in Schiedam – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van situaties als aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, wateroverlast, vandalisme. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de garage, maar ook de waterafvoer. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van deze website vergelijk jij moeiteloos vele opstalverzekeringen van populaire bedrijven zoals o.a. Huis In Eén Verzekeringen, Allsecur of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Schiedam, gemeente Schiedam, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
(Net) nummer010 (+3110)
Bewoners 77108
Postcodegebieden3100
BuurtschappenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Schagen, opstalverzekering-Roermond, polis-Reusel-De Mierden, verzekeringspakket-Oostzaan, Rotterdam en woonhuisverzekering-Roosendaal
opstalverzekering-schiedam

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Schiedam, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door inbraak, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Noemenswaardig: Deze polis sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de elektriciteit. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis verzeker je de losse spullenzoals huishoudtrap of een defecte computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Schiedam? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Schiedam, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Schiedam. Als er sprake is van schade aan de woning (onder andere wateroverlast, een omgevallen boom, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan horen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Middels onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen zoals Independer en REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,5 en €12,5. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: HEMA polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, adres (3100) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet vervolgens de relevante verzekeraars die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Schiedam? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €9,75 en €10,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Schiedam? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis en ook De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Schiedam.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Schiedam afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of voordeligste polis voor postcodegebied 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • ZLM Gezinspakket
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren allebei deze producten te regelen bij één partij. Bij schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal modules die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn inbraak, aanrijding en aanvaring, vandalisme, diefstal of vandalisme, blikseminslag, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, overstromingen of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand vind je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een schuur, overkapping, volière, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Oost, Tussen Havens en Grachten, West, Zuid, Nieuw Mathenesse, Nieuwland, Groenoord en Kethel, Industriegebied ten noorden van Rijksweg 20, Woudhoek/Spaland /Sveaparken.

‘Alles in 1 pakket samengevoegd

R. Veenstra, Schiedam (maart 2023)