Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Utrecht

Via de opstalverzekering in Utrecht – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, diefstal. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld jouw kookplaat, of denk aan het kozijn. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk je snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende maatschappijen zoals o.a. Unigarant, ABN AMRO of Nederlanden van Nu op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Utrecht, gemeente Utrecht, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
(Net) nummer030 (+3130)
Bewoners 338967
Postcodes3451
BuurtschappenWest
Plaatsen nabijverzekering-Urk, opstalverzekering-Steenwijkerland, polis-Renswoude, verzekeringspakket-Mook en Middelaar, Tytsjerksteradiel en woonhuisverzekering-Tynaarlo
opstalverzekering-utrecht

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Utrecht, juli 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand. Noemenswaardig: Deze verzekering is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan leidingen in huis. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als bestek of kapotte meubels). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Utrecht? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Utrecht, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Utrecht. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door brand of explosie, een omgevallen boom, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren natuurlijk de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van partijen als Nationale Nederlanden of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €7,5 en €12. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Verzekeruzelf.nl dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, omgeving (3451) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt nu de beschikbare verzekeraars die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Utrecht? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €7,5 – €12,75. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Utrecht? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid en De Goudse Inboedelverzekering. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Utrecht.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Utrecht afsluiten? Stap over naar de meest populaire of voordeligste aanbieder voor de buurt 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in juli 2024

 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • FBTO Woonpakket

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij dezelfde assuradeur. In het geval van schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal modules die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan wateroverlast, schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme of een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, inbraak en diefstal, olie, rook en roet. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, overstromingen, slecht onderhoud, aardbevingen of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing of storm is vaak inbegrepen. Alleen, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je overkapping, tuinhuisje, garage, schuur en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.

‘Duidelijke prijzen en voorwaarden vergelijken

Q. van der Meulen, Utrecht (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente