Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Haarzuilens

Via de opstalverzekering in Haarzuilens – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schade aan jouw huis door toedoen van onder andere aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld leidingen in huis, of denk aan het dak. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels ons vergelijkscript vergelijk je snel de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare bedrijven als bijv. Ditzo, Aon Direct of ING op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Haarzuilens, gemeente Utrecht, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
(Net) nummer030 (+3130)
Inwoners 338967
Postcodes3455
BuurtschappenWest
Plaatsen in de omgevingverzekering-de-meern, opstalverzekering-polsbroek, polis-benschop, verzekering-zuid-beijerland, woonhuisverzekering-zuid-beijerland en jaarsveld
opstalverzekering-haarzuilens

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Haarzuilens, juni 2024

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, aanrijding en aanvaring, ontploffing, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze module dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de hal. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals computer of een beschadigde vloer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Haarzuilens? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Haarzuilens, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Haarzuilens. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door vandalisme, wateroverlast, een omgevallen boom, schroeien of smelten), dan horen vooral de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Dankzij de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van aanbieders zoals HEMA en Verzekeruzelf.nl liggen tussen de €9,25 – €13,75. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Avéro Achmea polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, regio (3455) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt hierna de relevante verzekeraars die passen bij de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Haarzuilens? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €8,75 en €12,25. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Haarzuilens? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid) of Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Haarzuilens.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Utrecht afsluiten? Vind de meest populaire of goedkoopste polis voor postcodegebied 3455.

Bekijk deze woonverzekeringen in Utrecht in juni 2024

 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Generali Woonpakket
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen te nemen bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld brand, aanrijding en aanvaring, diefstal, ontploffing of brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, vandalisme. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, overstromingen, atoomkernreacties of weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop tref je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. storm of brand wordt meestal gedekt. Maar, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n schuur, tuinhuisje, volière, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

N. de Graaf, Haarzuilens (juni 2024)