Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Marrum

Door middel van een opstalverzekering in Marrum – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan o.a. vandalisme, schade door olie, rook en roet, brand, blikseminslag. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is een zwembad, of bijvoorbeeld de meterkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met onze vergelijktool vergelijk je online vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs zoals Huis In Eén Verzekeringen, Aon Direct of Nationale Nederlanden op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Marrum, gemeente Ferwerderadiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
(Regio) nummer0518 (+31518)
Bewoners 8701
Postcodes9073
BuurtschappenBouwstreek
Plaatsen in de buurtverzekering-nij-altoenae, opstalverzekering-aldtsjerk, polis-gytsjerk, verzekering-bitgum, woonhuisverzekering-bitgum en munein
opstalverzekering-marrum

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Marrum, juli 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, schade door olie, rook en roet, brand. Let op: Deze verzekering dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan leidingen in huis. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenzoals wandbekleding of een kapotte laptop). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Marrum? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Marrum, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Marrum. Als er iets met jouw huis gebeurt (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan behoren vooral de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Met behulp van ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van aanbieders zoals Delta Lloyd of De Goudse zitten maandelijks tussen €5,5 tot €12. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Univé juli 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (9073) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt hierna de relevante woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Marrum? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €5 tot €11. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Marrum? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid) en FBTO Woonhuisverzekering. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Marrum.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Ferwerderadiel afsluiten? Ontdek de meest populaire of goedkoopste verzekering voor postcode 9073.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in juli 2024

 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Generali Inboedelverzekering
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • ANWB Opstalverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij de identieke verzekeraar. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan diefstal, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, brand en een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties of bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een inbraak of storm is vaak inbegrepen. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, garage, overkapping, tuinhuisje en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

L. van de Velden, Marrum (juli 2024)