Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Kalenberg

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Kalenberg – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van situaties als ontploffing, vandalisme, inbraak, diefstal. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Neem nou een badkamer, en tevens de vaatwasser. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk jij eenvoudig vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven zoals FBTO, BLG wonen of Interpolis op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Kalenberg, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regionummer0521 (+31521)
Inwoners 43333
Postcodes8377
WijkenStad-Steenwijk
Plaatsen in de buurtverzekering-ossenzijl, opstalverzekering-blankenham, polis-nederland, verzekering-zuidveen, woonhuisverzekering-zuidveen en scheerwolde
opstalverzekering-kalenberg

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Kalenberg, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, aanrijding en aanvaring, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: Dit type verzekering verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de waterafvoer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als magnetron of schade aan meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Kalenberg? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Kalenberg, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Kalenberg. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (onder andere wateroverlast, inbraak en diefstal, vandalisme, schroeien of smelten), dan behoren natuurlijk de dekking en de service in orde te zijn. Met behulp van onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van verzekeraars als ING en De Goudse variëren tussen de €5,75 tot €14,75. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Aegon april 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (8377) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet nu de relevante verzekeringen die overeenkomen met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Kalenberg? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €6,75 en €12,25. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Kalenberg? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Univé Woonpakket (AR) en Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Kalenberg.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde polis voor de buurt 8377.

Veel gekozen woonverzekeringen in Overijssel in april 2024

 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij eenzelfde assuradeur. Bij schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als wateroverlast, inbraak, aanrijding en aanvaring, vandalisme en blikseminslag, wateroverlast, schroeien of smelten, inbraak en diefstal. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, aardbevingen of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Hierna lees je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Maar, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n overkapping, schuur, garage, volière en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als bloemen planten. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Goed geholpen bij de overstap

Q. van Loon, Kalenberg (april 2024)