Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hoorn

Middels een opstalverzekering in Hoorn – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldwateroverlast, aanrijding en aanvaring, inbraak, vandalisme. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de kozijnen, of bijvoorbeeld een zwembad. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je online vele opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen als bijv. Europeesche, Aon Direct of InShared op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Hoorn, gemeente Hoorn, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
(Net) nummer0229 (+31229)
Aantal inwoners 72172
Postcodes1689
BuurtschappenBinnenstad
Plaatsen nabijverzekering-Hoogeveen, opstalverzekering-Hilversum, polis-Heerhugowaard, verzekeringspakket-Hardinxveld-Giessendam, Hilvarenbeek en woonhuisverzekering-Hillegom
opstalverzekering-hoorn

Online woonhuisverzekering vergelijken in Hoorn, mei 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door ontploffing, blikseminslag, brand, inbraak. Belangrijk: Deze module regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere het kozijn. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee dek je de losse bezittingen afals wandbekleding of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Hoorn? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Hoorn, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hoorn. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als wateroverlast, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom), dan behoren in het bijzonder de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Middels ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De prijzen van aanbieders zoals Independer en/of Unigarant schommelen tussen €8,25 – €12. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Generali afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (1689) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent in de volgende stap de actuele opstalverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hoorn? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €6,5 tot €13,25. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Hoorn? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als FBTO Woonhuisverzekering en nowGo Inboedelverzekering Bewust. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Hoorn.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Hoorn afsluiten? Vind de best beoordeelde of laagst geprijsde maatschappij voor postcodegebied 1689.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in mei 2024

 • De Goudse Opstalverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren beide polissen aan te vragen bij de identieke partij. Bij schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld vandalisme, diefstal, blikseminslag, brand of blikseminslag, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, oorlogsgeweld, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand vind je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Alleen, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een garage, volière, tuinhuisje, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

Z. Vos, Hoorn (mei 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente