Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hilvarenbeek

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Hilvarenbeek – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door zaken als ontploffing, blikseminslag, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou een houten vloer, maar ook de riolering. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met ons vergelijkscript vergelijk je direct alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs zoals bijv. Huis In Eén Verzekeringen, ASR Verzekeringen of ING op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Hilvarenbeek, gemeente Hilvarenbeek, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
(Net) nummer013 (+3113)
Aantal inwoners 15164
Postcodegebied5080
BuurtenHilvarenbeek
Plaatsen in de omgevingverzekering-Hillegom, opstalverzekering-Hengelo, polis-Heerenveen, verzekeringspakket-Goirle, Hendrik-Ido-Ambacht en woonhuisverzekering-Helmond
opstalverzekering-hilvarenbeek

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Hilvarenbeek, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, brand, wateroverlast. Belangrijk: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de bijkeuken. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals diversen of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Hilvarenbeek? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Hilvarenbeek, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Hilvarenbeek. Als je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door wateroverlast, een omgevallen boom, brand of explosie, vandalisme), dan horen met name de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Middels onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van partijen als Europeesche en/of Centraal Beheer liggen tussen de €5,25 – €11,25. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: ASR Verzekeringen maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (5080) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt hierna de verkrijgbare polissen die passen bij jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hilvarenbeek? De gemiddelde polissen schommelen tussen €5 tot €10,5. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Hilvarenbeek? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bovag Inboedelverzekering (Allrisk) en Klaverblad Opstalverzekering Royaal. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Hilvarenbeek.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Hilvarenbeek afsluiten? Vind de best beoordeelde of voordeligste verzekeraar voor de buurt 5080, 5081, 5084.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • HEMA Woonverzekering
 • Allsecur Compleet
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij 1 aanbieder. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere verzekeringen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn ontploffing, brand, vandalisme, inbraak of wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, vandalisme. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Verderop lees je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. blikseminslag of brand zit vaak bij de polis in. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je garage, tuinhuisje, overkapping, volière en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. schuttingen. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst.

‘Nu heb ik een scherpe prijs

D. van de Brink, Hilvarenbeek (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente