Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Urk

Door middel van een opstalverzekering in Urk – alias woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis door toedoen van onder andere brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de tegelvloer, maar ook de bijkeuken. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijker vergelijk jij snel vele opstalverzekeringen van professionele aanbieders zoals SNS, Aon Direct of Interpolis op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Urk, gemeente Urk, Flevoland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Netnummer0527 (+31527)
Bewoners 19987
Postcodegebieden8320
BuurtschappenUrk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Uithoorn, opstalverzekering-Noord-Beveland, polis-Dordrecht, verzekeringspakket-Tiel, Tynaarlo en woonhuisverzekering-Twenterand
opstalverzekering-urk

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Urk, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door vandalisme, brand, diefstal, inbraak. Niet vergeten: Dit type verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals een vaste vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals verwarming of een stukke televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Urk? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Urk, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Urk. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (onder andere schroeien of smelten, vandalisme, blikseminslag, brand of explosie), dan horen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van verzekeraars als Europeesche of Verzekeruzelf.nl variëren tussen de €5,75 en €10,75. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook FBTO dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (8320) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: type huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt daarna de beste opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Urk? De “normale” polissen zitten maandelijks tussen €9,75 – €11,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Urk? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Combinatieverzekering en ook Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Urk.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Urk afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor postcodegebied 8320, 8321, 8322.

Actuele woonverzekeringen in Flevoland in februari 2024

 • ANWB Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij eenzelfde partij. In het geval van schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), brand of vandalisme, brand of explosie, wateroverlast, inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, overstromingen, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hierna vind je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een flinke storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je garage, volière, tuinhuisje, overkapping en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan planten. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Urk.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

J. Schouten, Urk (februari 2024)