Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Westerbroek

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Westerbroek – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere inbraak, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, vandalisme. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de meterkast, of bijvoorbeeld de vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van deze website vergelijk je snel alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire maatschappijen zoals bijv. HEMA, Aegon of OHRA op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Westerbroek, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Netnummer050 (+3150)
Bewoners 34177
Postcodes9608
WijkenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-foxhol, opstalverzekering-hoogezand, polis-mussel, verzekering-sellingen, woonhuisverzekering-sellingen en onstwedde
opstalverzekering-westerbroek

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Westerbroek, juli 2020

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door ontploffing, blikseminslag, diefstal, inbraak. Belangrijk: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld de gevel. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals toiletartikelen of een defecte computer). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Westerbroek? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Westerbroek, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Westerbroek. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als inbraak en diefstal, wateroverlast, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren vooral de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Via onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals HEMA en/of Avéro Achmea variëren tussen de €6 tot €11. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Klaverblad juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9608) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt hierna de verkrijgbare verzekeringen die rijmen met jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Westerbroek? De modale verzekeringen schommelen tussen €8,75 en €13. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Westerbroek? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Bruns ten Brink Brand Combi Compleet en Reaal Opstal (adviseur). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Westerbroek.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of voordeligste verzekering voor omgeving 9608.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • FBTO Woonpakket
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Reaal Inboedel (adviseur)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. In het geval van schades rondom je woning, komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als blikseminslag, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing en blikseminslag, vandalisme, olie, rook en roet, schroeien of smelten. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, overstromingen of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop lees je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. blikseminslag of brand is vaak inbegrepen. Toch, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een overkapping, garage, volière, tuinhuisje en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

X. Sanders, Westerbroek (juli 2020)