Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Midden-Groningen

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Midden-Groningen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van onder andere vandalisme, ontploffing, diefstal, inbraak. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou de riolering, maar ook de garage. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van deze website vergelijk jij moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars als Verzekeruzelf.nl, Allianz of Interpolis op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Midden-Groningen, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Regio) nummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodegebied9636
BuurtschappenFoxham
Naburige plaatsenverzekering-Midden-Drenthe, opstalverzekering-Maassluis, polis-Landsmeer, verzekeringspakket-Gooise Meren, Meierijstad en woonhuisverzekering-Meerssen
opstalverzekering-midden-groningen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Midden-Groningen, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, brand, vandalisme, inbraak. Belangrijk: Deze verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals een badkamer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenals videorecorder of schade aan kleding). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Midden-Groningen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Midden-Groningen, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Midden-Groningen. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag), dan horen vooral de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van bedrijven zoals Delta Lloyd of SNS liggen tussen de €9,25 – €13,5. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: EAG Assuradeuren polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, regio (9636) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent in de volgende stap de beste verzekeringen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Midden-Groningen? De gemiddelde polissen variëren tussen de €7,25 en €11. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Midden-Groningen? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet en/of Univé Inboedelverzekering (AR). Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Midden-Groningen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor postcode 9636.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in april 2024

 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Reaal GGP (adviseur)

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen aan te vragen bij eenzelfde aanbieder. In het geval van schades aan je huis, komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet, vandalisme of brand of explosie, wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Hierna bekijk je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je tuinhuisje, garage, overkapping, schuur en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan straatwerk. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

B. van de Brink, Midden-Groningen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente