Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Harkstede

Middels een opstalverzekering in Harkstede – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als vandalisme, blikseminslag, brand, aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de zonnepanelen , of bijvoorbeeld het leidingwerk. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met onze vergelijker vergelijk je direct een aantal opstalverzekeringen van populaire aanbieders als bijv. SNS, Aegon of OHRA op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Harkstede, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Regio) nummer050 (+3150)
Bewoners 34177
Postcodes9617
WijkenFoxham
Plaatsen in de regioverzekering-scharmer, opstalverzekering-meerstad, polis-westerbroek, verzekering-exloerveen, woonhuisverzekering-exloerveen en sappemeer
opstalverzekering-harkstede

Woonhuisverzekering vergelijken in Harkstede, februari 2020

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, brand, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Goed om te weten: Deze polis verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als vaste muren. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals open haard of een defecte TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Harkstede? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Harkstede, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Harkstede. Wanneer je problemen in de woning krijgt (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, schroeien of smelten, blikseminslag), dan horen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Dankzij ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies maatschappijen als Ditzo en/of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €9,5 tot €13,5. Vul hierboven eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Polis Direct februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (9617) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je ziet hierna de verkrijgbare opstalverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Harkstede? De gemiddelde polissen schommelen tussen €5,25 – €12,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Harkstede? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allsecur Uitgebreid of juist Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Harkstede.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor omgeving 9617.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Allsecur Uitgebreid

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij eenzelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere dekkingen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn wateroverlast, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme of blikseminslag, schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. inbraak of brand zit vaak bij de polis in. Maar, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n tuinhuisje, schuur, garage, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Super service, binnen een paar minuten overgestapt!

K. van den Pol, Harkstede (februari 2020)