Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Scharmer

Met een opstalverzekering in Scharmer (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met aspecten als inbraak, brand, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld de garage, en ook de garage. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van deze website vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals o.a. Huis In Eén Verzekeringen, Aegon of Klaverblad op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Scharmer, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer050 (+3150)
Bewoners 34177
Postcodegebied9616
BuurtschappenFoxham
Plaatsen nabijverzekering-kolham, opstalverzekering-sappemeer, polis-foxhol, verzekering-1e-exloermond, woonhuisverzekering-1e-exloermond en waterhuizen
opstalverzekering-scharmer

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Scharmer, juli 2020

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Dit type verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als magnetron of een beschadigde vloer). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Scharmer? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Scharmer, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Scharmer. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, vandalisme), dan behoren zeker de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Via de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van bedrijven als Interpolis of Avéro Achmea liggen tussen de €8,5 tot €14,25. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: OHRA juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (9616) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt hierna de beste polissen op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Scharmer? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €9 tot €14. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Scharmer? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Turien & Co Inboedelverzekering Primair en/of Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet. Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Scharmer.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Stap over naar de meest populaire of laagst geprijsde verzekeraar voor de buurt 9616.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allsecur Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij 1 aanbieder. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan brand, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet en olie, rook en roet, brand of explosie, een omgevallen boom, inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, aardbevingen of weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna lees je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal door de ruit valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw tuinhuisje, volière, overkapping, schuur en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Goed geholpen bij de overstap

G. van der Meer, Scharmer (juli 2020)