Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Sappemeer

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Sappemeer – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw huis wat te maken heeft met onder andere diefstal, blikseminslag, wateroverlast, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan vaste muren, of denk aan een vaste vloer. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele maatschappijen als bijv. De Goudse, DAK of nowGo op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Sappemeer, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Regio) nummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodes9610
BuurtschappenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-waterhuizen, opstalverzekering-kropswolde, polis-onstwedde, verzekering-ter-apelkanaal, woonhuisverzekering-ter-apelkanaal en kiel-windeweer
opstalverzekering-sappemeer

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Sappemeer, juli 2020

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet, brand. Goed om te weten: Deze dekking sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan het plafond. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als televisie of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Sappemeer? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Sappemeer, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Sappemeer. Als er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als olie, rook en roet, blikseminslag, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan dienen met name de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Dankzij de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van assuradeurs als NowGo of De Goudse zitten maandelijks tussen €5,5 en €12,5. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook London Verzekeringen juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (9610) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt hierna de actuele verzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Sappemeer? De doorsnee polissen liggen tussen de €6,75 tot €10,5. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Sappemeer? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Turien & Co Woonhuisverzekering Primair of juist SNS Inboedelverzekering. Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Sappemeer.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Ontdek de beste of gewoon een goedkope aanbieder voor postcodegebied 9610, 9611.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • ZLM Opstalverzekering
 • HEMA Woonverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij 1 maatschappij. Bij schade aan je huis, komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme, brand en olie, rook en roet, inbraak en diefstal, blikseminslag, brand of explosie. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door atoomkernreacties, slecht onderhoud, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Onderstaand bekijk je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, volière, tuinhuisje, garage en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan overkappingen. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Een totale woonverzekering voor alles

O. de Leeuw, Sappemeer (juli 2020)