Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Siddeburen

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Siddeburen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades aangaande een huis wat te maken heeft met aspecten als diefstal, vandalisme, aanrijding en aanvaring, brand. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de meterkast, en ook de oven. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende bedrijven zoals o.a. Verzekeruzelf.nl, Aon Direct of Interpolis op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Siddeburen, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodegebied9628
BuurtenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-hellum, opstalverzekering-lageland, polis-slochteren, verzekering-waterhuizen, woonhuisverzekering-waterhuizen en lageland
opstalverzekering-siddeburen

Woonhuisverzekering vergelijken in Siddeburen, februari 2020

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Onder andere door brand, diefstal, vandalisme, inbraak. Belangrijk: Dit type verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als een tuinhek. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals fornuis of schade aan meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Siddeburen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Siddeburen, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Siddeburen. Als je te maken hebt met schade in de woning (denk aan schroeien of smelten, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan dienen met name de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Middels onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van bedrijven zoals Independer en/of Verzekeruzelf.nl schommelen tussen €5,25 tot €11. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ABN AMRO afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (9628) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet nu de verkrijgbare opstalverzekeringen die matchen met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Siddeburen? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,5 – €12,25. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Siddeburen? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid) of Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Siddeburen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Vind de beste of de meest betaalbare polis voor postcode 9628.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te nemen bij één partij. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, ontploffing of olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, brand of explosie. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van slecht onderhoud, aardbevingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand ontdek je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een tuinhuisje, garage, overkapping, schuur en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

W. Peters, Siddeburen (februari 2020)