Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vaals

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Vaals (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van onder andere diefstal, brand, blikseminslag, inbraak. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de waterafvoer, of denk aan de ramen. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als ZLM, Allianz of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Vaals, gemeente Vaals, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
(Net) nummer043 (+3143)
Bewoners 9632
Postcodegebieden6290
BuurtschappenVijlen-Lemiers
Plaatsen in de regioverzekering-Utrechtse Heuvelrug, opstalverzekering-Steenbergen, polis-Schiermonnikoog, verzekeringspakket-Rhenen, Uitgeest en woonhuisverzekering-Uden
opstalverzekering-vaals

Online woonhuisverzekering vergelijken in Vaals, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door inbraak, aanrijding en aanvaring, vandalisme, wateroverlast. Let op: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals geplante bomen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afals wandbekleding of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Vaals? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Vaals, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Vaals. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, olie, rook en roet), dan behoren met name de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Dankzij onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies assuradeurs zoals NowGo of Allianz variëren tussen de €5,25 tot €11,5. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Centraal Beheer opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (6290) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de beschikbare verzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Vaals? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €8 en €13,25. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Vaals? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als De Goudse Privé Pakket Online en/of Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk). Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Vaals.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Vaals afsluiten? Check de meest populaire of voordeligste polis voor postcode 6290, 6291.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen te nemen bij één verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als brand, schade door olie, rook en roet, ontploffing, wateroverlast of vandalisme, een omgevallen boom, wateroverlast, schroeien of smelten. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door overstromingen, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand tref je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw garage, tuinhuisje, overkapping, volière en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan schuurtjes. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Vijlen-Lemiers, Vaals.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

S. Koning, Vaals (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente