Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waalwijk

Middels een opstalverzekering in Waalwijk – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door aspecten als blikseminslag, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de elektriciteit, en ook de zonnepanelen . Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels onze vergelijktool vergelijk jij moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van erkende maatschappijen zoals bijv. Unigarant, Allianz of InShared op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Waalwijk, gemeente Waalwijk, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
(Net) nummer0416 (+31416)
Aantal inwoners 47021
Postcodes5140
WijkenWaalwijk
Naburige plaatsenverzekering-Waalre, opstalverzekering-Vught, polis-Veendam, verzekeringspakket-Texel, Voorschoten en woonhuisverzekering-Voerendaal
opstalverzekering-waalwijk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Waalwijk, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door storm (vanaf windkracht 7), inbraak, ontploffing, vandalisme. Let op: Deze polis sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als het leidingwerk. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als kruimeldief of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Waalwijk? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Waalwijk, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Waalwijk. Als er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, schroeien of smelten, olie, rook en roet), dan horen met name de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Middels onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van assuradeurs zoals OHRA en De Goudse zitten maandelijks tussen €5,25 en €11,25. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook OHRA juli 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (5140) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: beschrijving huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent hierna de beste woonhuisverzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Waalwijk? De doorsnee polissen variëren tussen de €6,75 tot €13,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Waalwijk? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Bruns ten Brink Brand Combi Compleet en ook Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Waalwijk.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Waalwijk afsluiten? Vind de best gewaardeerde of gewoon een goedkope aanbieder voor regio 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in juli 2024

 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • SNS Inboedelverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij dezelfde partij. Bij schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan ontploffing, diefstal, aanrijding en aanvaring, inbraak of olie, rook en roet, vandalisme, blikseminslag, schroeien of smelten. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van roekeloosheid en opzet, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. ontploffing of inbraak wordt meestal gedekt. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw overkapping, schuur, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. straatwerk. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

T. de Jong, Waalwijk (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente