Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Veendam

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Veendam (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldblikseminslag, vandalisme, wateroverlast, diefstal. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld de vloer, maar ook de bezemkast. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders als bijv. Generali, Aon Direct of REAAL Verzekeringen op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Veendam, gemeente Veendam, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners 27467
Postcodegebieden9640
WijkenVeendam-kern
Plaatsen in de buurtverzekering-Valkenswaard, opstalverzekering-Strijen, polis-Overbetuwe, verzekeringspakket-Meppel, Utrecht en woonhuisverzekering-Urk
opstalverzekering-veendam

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Veendam, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, diefstal, ontploffing, brand. Belangrijk: Deze module sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere een houten vloer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als centrifuge of schade aan kleding). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Veendam? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Veendam, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Veendam. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere brand of explosie, schroeien of smelten, olie, rook en roet, een omgevallen boom), dan horen zeker de vervoegingen en klantenservice in orde te zijn. Geholpen door onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van assuradeurs zoals Generali en De Goudse zitten maandelijks tussen €9,25 en €14,5. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Independer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9640) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent vervolgens de relevante opstalverzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Veendam? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €8,75 – €12,75. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Veendam? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn ZLM Gezinspakket of Reaal Opstal (adviseur). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Veendam.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Veendam afsluiten? Ontdek de meest populaire of goedkoopste verzekering voor postcode 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in juli 2024

 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • SNS Woonhuisverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen onder te brengen bij de identieke assuradeur. Bij constatering van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, wateroverlast en inbraak en diefstal, blikseminslag, vandalisme, brand of explosie. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door overstromingen, roekeloosheid en opzet, aardbevingen, atoomkernreacties of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand is vaak inbegrepen. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, overkapping, volière, schuur en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan schuttingen. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

Q. van der Velden, Veendam (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente