Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Strijen

Middels een opstalverzekering in Strijen (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met o.a. vandalisme, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, brand. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de bezemkast, en tevens het dak. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij direct alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars zoals o.a. De Goudse, ABN AMRO of ING op service en prijs. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Strijen, gemeente Strijen, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
(Regio) nummer078 (+3178)
Aantal inwoners 8766
Postcodes3290
BuurtenStrijen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Stichtse Vecht, opstalverzekering-Sint-Michielsgestel, polis-Roerdalen, verzekeringspakket-Overbetuwe, Stede Broec en woonhuisverzekering-Staphorst
opstalverzekering-strijen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Strijen, februari 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, inbraak. Let op: Dit type verzekering verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan geplante bomen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals studieboeken of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Strijen? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Strijen, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Strijen. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (onder andere inbraak en diefstal, wateroverlast, een omgevallen boom, brand of explosie), dan behoren met name de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Dankzij onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeraars zoals Interpolis of Verzekeruzelf.nl variëren tussen de €5,75 en €12. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Independer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (3290) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent nu de relevante opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Strijen? De “normale” polissen schommelen tussen €8 en €13,5. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Strijen? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Allsecur Uitgebreid of FBTO Inboedelverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Strijen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Strijen afsluiten? Ontdek de meest populaire of goedkoopste verzekeraar voor omgeving 3290, 3291.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in februari 2024

 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen te regelen bij één maatschappij. Bij schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere modules die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan vandalisme, brand, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast of olie, rook en roet, vandalisme, brand of explosie, wateroverlast. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, oorlogsgeweld of weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder bekijk je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. blikseminslag of brand zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De garage, volière, tuinhuisje, schuur en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bomen, struiken. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Strijen en buitengebied.

‘Ons nieuwbouwhuis voordelig verzekerd

O. van de Brink, Strijen (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente