Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Stichtse Vecht

Door middel van een opstalverzekering in Stichtse Vecht (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van zaken als wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, brand. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan een vaste vloer, maar ook de ramen. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde partijen als bijv. Ditzo, Turien en Co of Independer op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Stichtse Vecht, gemeente Stichtse Vecht, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Regionummer0294 (+31294)
Aantal inwoners 64061
Postcodegebieden3633
WijkenMaarssen
Plaatsen in de buurtverzekering-Stein, opstalverzekering-Sluis, polis-Raalte, verzekeringspakket-Mill en Sint Hubert, Staphorst en woonhuisverzekering-Stadskanaal
opstalverzekering-stichtse-vecht

Online woonhuisverzekering vergelijken in Stichtse Vecht, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door inbraak, diefstal, wateroverlast, blikseminslag. Goed om te weten: Deze module verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als het dak. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als fornuis of schade aan kleding). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Stichtse Vecht? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Stichtse Vecht, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Stichtse Vecht. Als er sprake is van schade aan de woning (onder andere blikseminslag, vandalisme, schroeien of smelten, brand of explosie), dan horen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice in orde te zijn. Middels onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen zoals Europeesche of REAAL Verzekeringen variëren tussen de €7,5 – €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Univé dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, adres (3633) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet hierna de beschikbare polissen die matchen met de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Stichtse Vecht? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,5 en €13,25. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Stichtse Vecht? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Lancyr Inboedelverzekering of ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid). Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Stichtse Vecht.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Stichtse Vecht afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor regio 3633.

Actuele woonverzekeringen in Utrecht in juli 2024

 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen te regelen bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn brand, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, vandalisme en wateroverlast, brand of explosie, olie, rook en roet, een omgevallen boom. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van slecht onderhoud, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, aardbevingen of grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand vind je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De tuinhuisje, volière, schuur, overkapping en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

‘Ons nieuwbouwhuis voordelig verzekerd

Mevr. de Vos, Stichtse Vecht (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente