Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wildervank

Met een opstalverzekering in Wildervank – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan zaken als blikseminslag, brand, vandalisme, wateroverlast. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de riolering, en ook de tegelvloer. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij direct een aantal opstalverzekeringen van professionele partijen als Verzekeruzelf.nl, ANWB of OHRA op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Wildervank, gemeente Veendam, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
(Net) nummer0598 (+31598)
Inwoners 27467
Postcodegebied9642
WijkenVeendam-kern
Plaatsen nabijverzekering-zuidbroek, opstalverzekering-borgercompagnie, polis-hellum, verzekering-harkstede, woonhuisverzekering-harkstede en steendam
opstalverzekering-wildervank

Woonhuisverzekering vergelijken in Wildervank, februari 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door ontploffing, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Let op: Deze verzekering sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere het kozijn. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals afwasmachine of een defecte computer). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Wildervank? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Wildervank, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Wildervank. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door brand of explosie, olie, rook en roet, wateroverlast, schroeien of smelten), dan dienen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Middels onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen als Independer en/of Univé schommelen tussen €5,25 – €12,25. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: ASR Verzekeringen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9642) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt nu de beste polissen die matchen met jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Wildervank? De “normale” polissen liggen tussen de €5 tot €10,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Wildervank? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als HEMA Woonverzekering of juist Aegon Opstal Allrisk. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Wildervank.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Veendam afsluiten? Check de meest populaire of de meest betaalbare verzekeraar voor de buurt 9642, 9648.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in februari 2024

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Bovag Thuispakket (EUG)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Bij constatering van schades aan je huis, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan inbraak, aanrijding en aanvaring, vandalisme, schade door olie, rook en roet en een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, een omgevallen boom, brand of explosie. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand bekijk je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. storm of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een schuur, overkapping, volière, garage en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.

‘Perfecte service en online declareren

J. de Bruin, Wildervank (februari 2024)