Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Texel

Door middel van een opstalverzekering in Texel – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis wat gerelateerd is aan situaties als inbraak, aanrijding en aanvaring, ontploffing, diefstal. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan leidingen in huis, en ook een badkamer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders zoals o.a. FBTO, Centraal Beheer of Polis Direct op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Texel, gemeente Texel, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
(Net) nummer0222 (+31222)
Aantal inwoners 13574
Postcodegebied1792
WijkenHet
Plaatsen in de buurtverzekering-Terschelling, opstalverzekering-Stadskanaal, polis-Peel en Maas, verzekeringspakket-Onderbanken, Strijen en woonhuisverzekering-Stichtse Vecht
opstalverzekering-texel

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Texel, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door inbraak, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze polis is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de vloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals wasmachine of een stukke TV). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Texel? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Texel, is het verstandig om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Texel. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door blikseminslag, olie, rook en roet, vandalisme, een omgevallen boom), dan dienen vooral de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Met behulp van onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van aanbieders zoals Delta Lloyd en/of Univé zitten maandelijks tussen €5,5 – €11,5. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: nowGo afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (1792) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent nu de relevante polissen die voldoen aan jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Texel? De “normale” polissen variëren tussen de €5,25 tot €11. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Texel? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allianz Woonhuisverzekering (EUG) en/of InShared Woonverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Texel.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Texel afsluiten? Stap over naar de beste of voordeligste polis voor postcodegebied 1792.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in april 2024

 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij de identieke verzekeraar. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan wateroverlast, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing of wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, olie, rook en roet. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand ontdek je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als brand of ontploffing wordt meestal gedekt. Echter, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw volière, garage, overkapping, schuur en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. planten. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

B. Jonker, Texel (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente