Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Katwijk

Via de opstalverzekering in Katwijk – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schade aan jouw woning door toedoen van zaken als storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, aanrijding en aanvaring, diefstal. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou een tuinhek, en tevens de garage. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van professionele bedrijven als Generali, Allianz of London Verzekeringen op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Katwijk, gemeente Katwijk, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Regionummer071 (+3171)
Bewoners 64239
Postcodes2220
BuurtenKatwijk
Plaatsen in de buurtverzekering-Kapelle, opstalverzekering-Hulst, polis-Hellendoorn, verzekeringspakket-Goes, Hulst en woonhuisverzekering-Huizen
opstalverzekering-katwijk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Katwijk, juni 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Goed om te weten: Deze verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Bijvoorbeeld de riolering. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals horren of kapotte meubels). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Katwijk? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Katwijk, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Katwijk. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, inbraak en diefstal, vandalisme, wateroverlast), dan horen uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van verzekeraars zoals Ditzo en Aegon liggen tussen de €5,25 tot €13,25. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Univé pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (2220) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je treft hierna de relevante verzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Katwijk? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €5,5 en €10. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Katwijk? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid) en Univé Opstalverzekering (EUG). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Katwijk.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Katwijk afsluiten? Vind de beste of laagst geprijsde maatschappij voor omgeving 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in juni 2024

 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstal (adviseur)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren allebei deze producten te nemen bij eenzelfde verzekeraar. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als ontploffing, vandalisme, schade door olie, rook en roet, blikseminslag en een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, blikseminslag, schroeien of smelten. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, overstromingen, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een ontploffing of storm wordt meestal gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw tuinhuisje, volière, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

X. van de Berg, Katwijk (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente