Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vlaardingen

Door middel van een opstalverzekering in Vlaardingen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van onder andere blikseminslag, wateroverlast, ontploffing, diefstal. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de schutting, en ook dakpannen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van professionele assuradeurs zoals o.a. ZLM, Aon Direct of Reaal op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Vlaardingen, gemeente Vlaardingen, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Netnummer010 (+3110)
Aantal inwoners 71808
Postcodegebied3130
WijkenCentrum
Plaatsen nabijverzekering-Vianen, opstalverzekering-Terschelling, polis-Sint Anthonis, verzekeringspakket-Rheden, Veldhoven en woonhuisverzekering-Veere
opstalverzekering-vlaardingen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Vlaardingen, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door ontploffing, diefstal, inbraak, vandalisme. Niet vergeten: Deze module regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de open haard. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis verzeker je de losse spullenzoals elektrische kookplaat of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Vlaardingen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Vlaardingen, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Vlaardingen. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, brand of explosie, een omgevallen boom, blikseminslag), dan dienen uiteraard de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Met behulp van onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijzen van verzekeraars zoals Nationale Nederlanden en Reaal zitten maandelijks tussen €9,75 en €12,75. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: InShared polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (3130) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt in de volgende stap de actuele verzekeraars die in lijn zijn met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Vlaardingen? De “normale” polissen zitten maandelijks tussen €9,5 en €10,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Vlaardingen? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk) en De Goudse Inboedelverzekering. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Vlaardingen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Vlaardingen afsluiten? Vind de meest populaire of gewoon een goedkope aanbieder voor de buurt 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Generali Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Opstalverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij eenzelfde maatschappij. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan vandalisme, ontploffing, schade door olie, rook en roet, diefstal en schroeien of smelten, inbraak en diefstal, vandalisme, blikseminslag. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van overstromingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, aardbevingen of weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand vind je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een ontploffing of storm wordt meestal gedekt. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je tuinhuisje, garage, volière, schuur en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan planten. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Centrum, Westwijk, Vettenoordse Polder, Oostwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid, Holy-Noord, Broekpolder.

‘Mijn woning in goede handen

K. Meyer, Vlaardingen (maart 2023)