Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Veeningen

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Veeningen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van o.a. blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, vandalisme. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere een tuinhek, en ook de schoorsteen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels onze vergelijktool vergelijk jij online de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende assuradeurs als Ditzo, BLG wonen of InShared op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Veeningen, gemeente De Wolden, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
(Regio) nummer0528 (+31528)
Inwoners 23722
Postcodegebieden7924
WijkenZuidwolde
Plaatsen nabijverzekering-de-wijk, opstalverzekering-geesbrug, polis-noordscheschut, verzekering-barger-compascuum, woonhuisverzekering-barger-compascuum en elim
opstalverzekering-veeningen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Veeningen, juli 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door ontploffing, schade door olie, rook en roet, diefstal, inbraak. Belangrijk: Deze verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de riolering. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als wandversiering of beschadigingen aan het interieur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Veeningen? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Veeningen, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Veeningen. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als schroeien of smelten, wateroverlast, olie, rook en roet, vandalisme), dan behoren zeker de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Dankzij ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van verzekeringsmaatschappijen als FBTO of Unigarant zitten maandelijks tussen €9 – €13,5. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Europeesche pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (7924) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: type woning, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt vervolgens de beschikbare polissen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Veeningen? De doorsnee polissen schommelen tussen €6,25 en €10. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Veeningen? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk) en De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Veeningen.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in De Wolden afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor postcodegebied 7924, 7958.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Drenthe in juli 2024

 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij één maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn brand, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7) en wateroverlast, vandalisme, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, overstromingen, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een overkapping, volière, garage, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

‘Een totale woonverzekering voor alles

K. Kuijpers, Veeningen (juli 2024)