Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heeze-Leende

Met een opstalverzekering in Heeze-Leende – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldblikseminslag, inbraak, vandalisme, diefstal. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de zonnepanelen , en ook het leidingwerk. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van deze website vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van gevestigde partijen zoals o.a. SNS, Centraal Beheer of Klaverblad op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Heeze-Leende, gemeente Heeze-Leende, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

opstalverzekering-heeze-leende

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Heeze-Leende, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, brand, blikseminslag. Let op: Dit type verzekering verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de zonnepanelen . Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals horloges of een defecte televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Heeze-Leende? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Heeze-Leende, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Heeze-Leende. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, een omgevallen boom, wateroverlast), dan horen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van maatschappijen zoals HEMA en/of Unigarant liggen tussen de €9 tot €11,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Allsecur maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (5590) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt hierna de relevante polissen die voldoen aan jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Heeze-Leende? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,75 tot €12,25. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Heeze-Leende? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals InShared Inboedelverzekering of juist EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Heeze-Leende.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Heeze-Leende afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor regio 5590, 5591.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • FBTO Woonpakket
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Lancyr Woonverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen onder te brengen bij de identieke maatschappij. Bij schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), brand, wateroverlast, schade door olie, rook en roet of blikseminslag, brand of explosie, vandalisme, schroeien of smelten. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder lees je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. inbraak of brand zit vaak bij de polis in. Maar, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n volière, tuinhuisje, garage, overkapping en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel.

‘Nooit meer zorgen over de polis

S. van de Ven, Heeze-Leende (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente