Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nuth

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Nuth – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van onder andere vandalisme, wateroverlast, blikseminslag, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Neem nou de garage, of bijvoorbeeld de zonnepanelen . Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk jij moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als Huis In Eén Verzekeringen, Bruns ten Brink of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Nuth, gemeente Nuth, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Regionummer045 (+3145)
Bewoners 15425
Postcodegebied6360
WijkenNuth
Plaatsen in de regioverzekering-Nunspeet, opstalverzekering-Mook en Middelaar, polis-Maastricht, verzekeringspakket-Leiden, Noordoostpolder en woonhuisverzekering-Noordenveld
opstalverzekering-nuth

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Nuth, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door vandalisme, blikseminslag, inbraak, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de heg. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als diepvriezer of schade aan kleding). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Nuth? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Nuth, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Nuth. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (denk aan olie, rook en roet, blikseminslag, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan horen zeker de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Middels onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van bedrijven zoals Lancyr en De Goudse zitten maandelijks tussen €9,25 – €11. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Allianz opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (6360) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt daarna de beste verzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Nuth? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €5,5 – €12,75. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Nuth? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk) of Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Nuth.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Nuth afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of goedkoopste aanbieder voor postcodegebied 6360, 6361, 6363.

Actuele woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • ZLM Gezinspakket
 • InShared Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen af te sluiten bij de identieke maatschappij. In het geval van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn blikseminslag, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, ontploffing of een omgevallen boom, blikseminslag, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder lees je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De schuur, volière, overkapping, garage en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert.

‘Ik zag door de bomen het bos niet meer, bedankt voor het overzicht

S. van de Berg, Nuth (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente