Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hoek van Holland

Middels een opstalverzekering in Hoek van Holland – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door onder andere storm (vanaf windkracht 7), diefstal, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de bijkeuken, of bijvoorbeeld jouw kookplaat. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je direct de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen zoals Verzekeruzelf.nl, Bovag of Independer op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Hoek van Holland, gemeente Rotterdam, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

opstalverzekering-hoek-van-holland

Woonhuisverzekering vergelijken in Hoek van Holland, september 2021

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, aanrijding en aanvaring, inbraak, diefstal. Belangrijk: Deze module verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de gang. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals zonnebank of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Hoek van Holland? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Hoek van Holland, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hoek van Holland. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere inbraak en diefstal, vandalisme, wateroverlast, olie, rook en roet), dan dienen vooral de service en uitkeringen direct op gang te komen. Via de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies maatschappijen als Interpolis en/of Aegon schommelen tussen €8,5 en €12,25. Voer in de basis eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook OHRA dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (3150) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je ziet vervolgens de actuele woonhuisverzekeringen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Hoek van Holland? De gemiddelde polissen schommelen tussen €8 – €13,75. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Hoek van Holland? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Klaverblad Verzekeringspakket Royaal of juist InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Hoek van Holland.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Rotterdam afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of voordeligste verzekering voor de buurt 3150, 3151.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in september 2021

 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Lancyr Woonverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • InShared Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen onder te brengen bij één verzekeraar. Wanneer we spreken van schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn vandalisme, schade door olie, rook en roet, brand, storm (vanaf windkracht 7) en blikseminslag, vandalisme, schroeien of smelten, olie, rook en roet. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, overstromingen, aardbevingen, slecht onderhoud of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder vind je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je overkapping, garage, schuur, volière en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.

‘Handig, die verzekeringspakketten

W. van Beek, Hoek van Holland (september 2021)