Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Soerendonk

Via de opstalverzekering in Soerendonk – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van situaties als brand, diefstal, inbraak, wateroverlast. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de vloerverwarming, en tevens het kozijn. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als bijv. De Goudse, Avéro Achmea of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Soerendonk, gemeente Cranendonck, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Regionummer0495 (+31495)
Inwoners 20660
Postcodes6027
BuurtschappenBudel
Plaatsen in de omgevingverzekering-maarheeze, opstalverzekering-budel, polis-neeritter, verzekering-koningslust, woonhuisverzekering-koningslust en wessem
opstalverzekering-soerendonk

Woonhuisverzekering vergelijken in Soerendonk, juli 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Belangrijk: Deze module sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de bezemkast. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items als tablet of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Soerendonk? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Soerendonk, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Soerendonk. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (onder andere olie, rook en roet, blikseminslag, vandalisme, wateroverlast), dan horen met name de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Middels onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van verzekeraars zoals ING en/of Allsecur variëren tussen de €5 en €10,75. Voer in de basis eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Zelf polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (6027) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: type huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je ziet hierna de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Soerendonk? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €5,25 tot €10,75. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Soerendonk? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid) en/of Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Soerendonk.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Cranendonck afsluiten? Check de best gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor postcodegebied 6027.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in juli 2024

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen af te sluiten bij de identieke partij. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere modules die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, schade door olie, rook en roet, inbraak en een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, schroeien of smelten. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een inbraak of storm wordt meestal gedekt. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  De garage, schuur, tuinhuisje, overkapping en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan planten. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.

‘Voor een paar euro extra een veel completere verzekering

N. Hofman, Soerendonk (juli 2024)