Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Dongeradeel

Via de opstalverzekering in Dongeradeel (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schades aangaande een huis die ontstaan zijn door o.a. brand, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de riolering, en tevens de vloer. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen zoals Huis In Eén Verzekeringen, ABN AMRO of InShared op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Dongeradeel, gemeente Dongeradeel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
(Net) nummer0519 (+31519)
Bewoners 23932
Postcodegebied9100
BuurtenDokkum
Plaatsen in de omgevingverzekering-Dongen, opstalverzekering-Dantumadiel, polis-Almere, verzekeringspakket-Tytsjerksteradiel, Diemen en woonhuisverzekering-Deventer
opstalverzekering-dongeradeel

Online woonhuisverzekering vergelijken in Dongeradeel, april 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Niet vergeten: Dit type verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan vaste muren. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals naaimachine of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Dongeradeel? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Dongeradeel, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Dongeradeel. Als er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak en diefstal, schroeien of smelten), dan horen vooral de dekking en de service in orde te zijn. Middels ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van partijen zoals Ditzo en Centraal Beheer liggen tussen de €8 tot €12,25. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: InShared dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, regio (9100) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Bijvoorbeeld: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele verzekeringen die matchen met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Dongeradeel? De modale polissen zitten maandelijks tussen €7,5 – €13,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Dongeradeel? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Generali Woonhuisverzekering en ook Delta Lloyd Combinatieverzekering. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Dongeradeel.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Dongeradeel afsluiten? Ontdek de beste of goedkoopste polis voor postcodegebied 9100, 9101, 9102, 9103.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • HEMA Woonverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij eenzelfde aanbieder. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan ontploffing, vandalisme, aanrijding en aanvaring, blikseminslag en wateroverlast, schroeien of smelten, brand of explosie, inbraak en diefstal. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder lees je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw schuur, volière, overkapping, garage en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. planten. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.

‘Super service, binnen een paar minuten overgestapt!

C. van der Meulen, Dongeradeel (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente