Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Engwierum

Met een opstalverzekering in Engwierum – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis wat te maken heeft met aspecten als diefstal, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, wateroverlast. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de tegelvloer, en ook een vaste vloer. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele partijen als Zelf, ABN AMRO of Klaverblad op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Engwierum, gemeente Dongeradeel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Regionummer0511 (+31511)
Inwoners 23932
Postcodegebieden9132
BuurtschappenDokkum
Plaatsen in de omgevingverzekering-ee, opstalverzekering-metslawier, polis-driezum, verzekering-dokkum, woonhuisverzekering-dokkum en wetsens
opstalverzekering-engwierum

Online woonhuisverzekering vergelijken in Engwierum, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, brand, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze dekking is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de waterafvoer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als droogtrommel of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Engwierum? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Engwierum, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Engwierum. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, inbraak en diefstal, blikseminslag), dan dienen vooral de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Middels onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van aanbieders zoals Ditzo of Unigarant variëren tussen de €7,75 en €11,75. Voer in de basis eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Nationale Nederlanden afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (9132) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft hierna de beschikbare opstalverzekeringen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Engwierum? De modale verzekeringen variëren tussen de €8,5 – €11,25. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Engwierum? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Generali Inboedelverzekering en/of Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Engwierum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Dongeradeel afsluiten? Stap over naar de beste of voordeligste verzekering voor de buurt 9132.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Unigarant Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij eenzelfde verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer vergoedingen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan diefstal, schade door olie, rook en roet, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7) en brand of explosie, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, slecht onderhoud of grondwater in de woning, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hierna lees je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. blikseminslag of brand zit vaak bij de polis in. Alleen, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De volière, overkapping, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.

‘Een gewoon goede verzekering gevonden, dank!

A. Post, Engwierum (april 2024)