Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Berlicum

Aan de hand van een opstalverzekering in Berlicum – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis wat te maken heeft met situaties als vandalisme, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere dakpannen, en ook jouw kookplaat. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via ons vergelijkscript vergelijk jij direct een aantal opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals Univé, DAK of Klaverblad op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Berlicum, gemeente Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Regionummer073 (+3173)
Inwoners 28403
Postcodegebieden5258
WijkenSint-Michielsgestel
Plaatsen in de regioverzekering-oudheusden, opstalverzekering-hedikhuizen, polis-nieuwkuijk, verzekering-riel, woonhuisverzekering-riel en doeveren
opstalverzekering-berlicum

Online woonhuisverzekering vergelijken in Berlicum, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, vandalisme, blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Goed om te weten: Deze verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zoals een vaste vloer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afzoals parket of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Berlicum? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Berlicum, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Berlicum. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere brand of explosie, wateroverlast, inbraak en diefstal, een omgevallen boom), dan dienen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van maatschappijen zoals HEMA of SNS schommelen tussen €8,25 tot €14,5. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ING juli 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (5258) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft hierna de verkrijgbare opstalverzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Berlicum? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €6,5 – €12. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Berlicum? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van SNS Inboedel en opstal en/of Lancyr Woonhuisverzekering. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Berlicum.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Sint-Michielsgestel afsluiten? Ontdek de meest populaire of de meest betaalbare verzekeraar voor omgeving 5258.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in juli 2024

 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • InShared Opstalverzekering
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Univé Opstalverzekering (EUG)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij één aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer dekkingen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet of wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, blikseminslag. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand ontdek je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. storm of brand zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n tuinhuisje, garage, overkapping, volière en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan beplanting. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.

‘Een gewoon goede verzekering gevonden, dank!

C. van den Heuvel, Berlicum (juli 2024)