Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Oudewater

Aan de hand van een opstalverzekering in Oudewater (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades aangaande een huis door toedoen van onder andere aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing, inbraak. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de vaatwasser, of bijvoorbeeld de gevel. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij online de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende bedrijven zoals Delta Lloyd, BLG wonen of Lancyr op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Oudewater, gemeente Oudewater, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Netnummer0348 (+31348)
Aantal inwoners 10049
Postcodegebied3420
BuurtenHekendorp
Plaatsen in de regioverzekering-Ouder-Amstel, opstalverzekering-Nederweert, polis-Lisse, verzekeringspakket-Hollands Kroon, Opsterland en woonhuisverzekering-Opmeer
opstalverzekering-oudewater

Woonhuisverzekering vergelijken in Oudewater, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Niet vergeten: Dit type verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als ionisator of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Oudewater? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Oudewater, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Oudewater. Als er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als wateroverlast, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan horen met name de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Via onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies aanbieders zoals OHRA en Allianz zitten maandelijks tussen €8,25 – €11. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: REAAL Verzekeringen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (3420) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: soort woning, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de actuele opstalverzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Oudewater? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €7,5 tot €13,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Oudewater? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk) of Generali Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Oudewater.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Oudewater afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor regio 3420, 3421.

Actuele woonverzekeringen in Utrecht in april 2024

 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • ZLM Gezinspakket
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij één partij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en dekt vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan ontploffing, brand, inbraak, blikseminslag of blikseminslag, olie, rook en roet, een omgevallen boom, schroeien of smelten. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Onderstaand bekijk je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een ontploffing zit vaak bij de polis in. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je tuinhuisje, volière, garage, schuur en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel partijen werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan planten. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

E. van Loon, Oudewater (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente