Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Castricum

Door middel van een opstalverzekering in Castricum (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schade aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als aanrijding en aanvaring, diefstal, vandalisme, brand. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is de kozijnen, en ook de vloer. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je online alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven als bijv. Unigarant, ANWB of OHRA op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Castricum, gemeente Castricum, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
(Net) nummer0251 (+31251)
Inwoners 34604
Postcodegebied1900
BuurtschappenCentrum
Plaatsen in de regioverzekering-Capelle aan den IJssel, opstalverzekering-Bladel, polis-Bernheze, verzekeringspakket-Alphen-Chaam, Brunssum en woonhuisverzekering-Brummen
opstalverzekering-castricum

Woonhuisverzekering vergelijken in Castricum, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), brand, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Niet vergeten: Deze module sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de bijkeuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als horloges of schade aan kleding). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Castricum? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Castricum, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Castricum. Als er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door olie, rook en roet, blikseminslag, vandalisme, schroeien of smelten), dan dienen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Via ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van aanbieders zoals Nationale Nederlanden en ASR Verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,5 en €14,5. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Allsecur afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (1900) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: beschrijving woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt hierna de verkrijgbare polissen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Castricum? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,5 – €11,5. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Castricum? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid) of juist Reaal Opstal (adviseur). Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Castricum.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Castricum afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of de meest betaalbare polis voor regio 1900, 1901, 1902, 1906, 1911.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in juli 2024

 • Aegon Inboedel Allrisk
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij eenzelfde maatschappij. Bij schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als ontploffing, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, inbraak of inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, een omgevallen boom. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna vind je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. blikseminslag of brand is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n garage, overkapping, volière, tuinhuisje en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige partijen werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.

‘Voor een paar euro extra een veel completere verzekering

R. Timmermans, Castricum (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente